ISF – Imaging Science Foundation

D65.se har ansvaret för utbildning och certifiering av ISF i norden.

Imaging Science Foundation

ISF arbetar mot tillverkare och genom utbildning för en förbättring av elektronisk bildåtergivning. Dit hör kalibrering av displayer – projektorer, skärmar och så vidare – samt samarbete med tillverkare att produkterna får de verktyg som krävs för att uppnå korrekt bild. ISF arbetar mot den standard som gäller för varje situation oavsett om det är HDTV, sRGB, PAL, NTSC, DCI, Adobe RGB eller medicinska tillämpningar.

Ett konkret exempel på ISF:s arbete är de ISFccc-menyer som finns i flera moderna konsumentdisplayer. Rätt utfört har dessa displayer kompletta reglage som kan ta bilden till vad som i en del fall är perfektion utifrån den standard som tillämpas.

Låt er inte luras av termen "konsument" då ISF arbetar med befintliga standarder i alla lägen. Vad som gäller för en studiomonitor gäller även för en 50-tums plasma. Skillnaden är att ISF kommit så långt i sitt arbete att det börjar bli bättre kaliberingsmöjligheter med konsumentprodukter. Till exempel kompletta reglage för justering av färgrymd (CMS) och finjustering av gråskala i tio steg.